Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Generell informasjon

Postadresse
KORNBØNDENES INTERESSEORGANISASJON
Høyvangvegen 40
Blæstad
2322 RIDABU

E-post kio@kio.no
Tlf 957 69 860

Saker publisert i 2015

KiOs innspill til jordbruksforhandlingene: Kravdokumentet fra KiO


Saker fra 2014

Årsmelding for 2014: Årsmelding 2014


2013 må bli kornets år i jordbruksforhandlingene

KiO har nå utarbeidet sine krav foran årets jordbruksforhandlinger. Sentralt i dokumentet finner vi et ufravikelig krav om bedre økonomi i kornproduksjon. Gjennom økt lønnsomhet i produksjonen vil det være enklere å nå målene i den nye landbruks- og matmeldingen.

I Regjeringens og Stortingets ambisjon om å øke jordbruksproduksjonen med 20 % de neste 20 årene spiller kornprodusentene en sentral rolle. Med dagens situasjon synes målet uoppnåelig, men med større kornareal, bedret økonomi og større aktivitet i vekstsesongen kan den siste tids negative trend snu.

Sentralt i kravdokumentet finner vi økt kornpris. KiO ønsker en økning av kornprisen på 50 øre per kg, etter kostnadsdekning, slik kostnadsutviklingen vurderes av Budsjettnemnda. 

Les KiOs kravdokument foran jordbruksforhandlingene 2013 her.


Minister fikk rapport fra ekspertgruppa

Under åpningen av Bioforsk-konferansen på Hamar den 6. februar fikk Landbruks- og matminister Trygve M. S. Vedum (Sp) overlevert Ekspertutvalgets rapport over utfordringer  og tiltak for økt norsk kornproduksjon. 

Harald Solberg, sekretær i KiO, har vært et av ekspertgruppens ti medlemmer. Rapporten inneholder mange langsiktige tiltak for å nå målet om å øke produksjonen med 20 prosent de neste årene. Rapporten kan leses i sin helhet på Bioforsk sine nettsider. 

Les rapporten og hør kommentarer fra ministeren her

Ekspertrapport

Leder for Ekspertgruppa, Nils Vagstad (t.v.) overleverer rapporten til Landbruks- og matminister Trygve M. S. Vedum 

Nye krefter og nye medlemmer

Årsmøtet i KiO ble avhold fredag den 8. februar, og nytt styre kom på plass. Leiv Blakstad, Hedmark, ble enstemmig gjenvalgt som leder. Med seg i styret har han krefter fra Sør-Trøndelag, Vestfold og Hedmark. Organisasjonen skal arbeide for at kornbondens økonomi blir bedret. 

Se oversikt over nytt styre her

Del denne siden med andre!

Share on Facebook

© 2024 KIO