Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Generell informasjon

Postadresse
KORNBØNDENES INTERESSEORGANISASJON
Høyvangvegen 40
Blæstad
2322 RIDABU

E-post kio@kio.no
Tlf 957 69 860

Ikke noe å gå på!

26. april 2013KiO krevde foran årets oppgjør en prisstigning på 50 øre - etter kostnadsdekning. Med 4 øre i forventet kostnadsøkning (gjennomsnitt for referansebruk 2, 22 og 23), er det stor avstand fra Forhandlingsutvalgets krav. Styreleder, Leiv Blakstad, mener derfor at de som forhandler på bøndenes vegne ikke har noe å gå på når forhandlingene etter all sannsynlighet starter i god tid før 17. mai.

Det positive med årets krav er at det er større enn i fjor. Men det er likevel for lite! Når Bondebladet presenterte at gjennomsnittlige norske kornbruk (250 dekar) må betale for å produsere verdens viktigste vare, vil prisøkningen selvsagt kunne gjøre det bedre, men 24 øre fører ikke til lønnsom produksjon, sier styrelederen. Han har ikke rukket å se mye på årets krav, men er likevel klar i sine meninger: KiO ser ikke lyst på situasjonen Bondelaget og Småbrukarlaget har satt seg i, i forhold til korn.

KiOs krav ble tatt godt imot av både Bondelaget og Departementet tidligere i vår. At Bondelaget har halvert både våre, og flere av Bondelagets egne utvalg og fylkeslag, ble derfor en overraskelse. Nå får vi håpe Departementet overrasker oss - men denne gangen i positiv retning. Den som lever får se....

Er du misfornøyd med årets krav? Ring meg på 913 14 181, eller send meg mail på leiv.blakstad@tjerne.no, så skal jeg bringe det videre til min kollega i Bondelaget

sier styrelederen som fortsatt har tid til å fokusere på jordbruksoppgjøret. Hos meg er det nok ikke klart til våronn på 10 dager ennå.

Del denne siden med andre!

Share on Facebook

© 2024 KIO