Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Generell informasjon

Postadresse
KORNBØNDENES INTERESSEORGANISASJON
Høyvangvegen 40
Blæstad
2322 RIDABU

E-post kio@kio.no
Tlf 957 69 860

KiO krever løft for korn

10. april 2019

Byggåker i sommersol
Byggåker i sommersol

I forkant av jordbruksforhandlingene har Kornbøndenes interesseorganisasjon utarbeidet sitt kravdokument. Organisasjonen forventer at det nå blir gitt et skikkelig løft for kornøkonomien. 

– Vi må få en genrelt bedret kornøkonomi slik at korn får sin del av inntektsutviklingen i verdikjeden, sier Håkon Tørrestad, nyvalgt leder i KiO. 

I forkant av jordbruksforhandlingene har styret i KiO presentert sine krav til for alle avtalepartene. 

> LES KRAVDOKUMENTET 

Solid innenlands kornproduksjon

Tørrestad viser til regjerningserklæringen fra Granavollen, hvor følgende står å lese: «Jordbrukets viktigste samfunnsoppdrag er å produsere de mat- og fôrvarene som det er naturlig å produsere i Norge, og dekke mest mulig av innenlands etterspørselog lønnsom eksport.»

– Det er vanskelig å tolke dette annerledes enn at en del av det viktigste i sammfunnsoppdraget er å ha en solid innenlands kornproduksjon, sier lederen. 

Og for å lykkes med dette i praksis, peker han på en del veldig viktige faktorer. 

– For det første må den generelle kornøkonomien styrkes. Vi må ha et importvern i bunnen som er så solid at det fkatisk virker som et reelt importvern, og som gjør at de osm produserer norsk mat kan ha et anstendig utkomme innenfor rammebetingelsene for næringa, sier Håkon Tørrstad. 

Du kan lese mer om hans meninger i kommende nummer av medlemsbladet På Kornet. Del denne siden med andre!

Share on Facebook

© 2024 KIO