Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Generell informasjon

Postadresse
KORNBØNDENES INTERESSEORGANISASJON
Høyvangvegen 40
Blæstad
2322 RIDABU

E-post kio@kio.no
Tlf 957 69 860

KiOs respons på jordbrukets krav

27. april 2022

Aksepteres landbrukets krav vil kornproduksjonen holdes på et normalt nivå også i 2023
Aksepteres landbrukets krav vil kornproduksjonen holdes på et normalt nivå også i 2023

KiOs respons på jordbrukets krav

 

Jeg mener jordbrukets krav er et moderat krav for korn og matkorn spesielt. KiO har tidligere ønsket relativt mer på matkorn vs forkorn. Det er bra for å motivere til økt kornproduksjon og normal gjødsling at det kreves 1,20/1,10 kr pr kg  matkorn/ fôrkorn, på pris, vs relativt moderate økninger på tilskudd. KiO er fornøyd med trappetrinn på tilskuddene ved hhv 300, 800 og 1600 dekar.

Ellers oppfatter jeg det som viktig som det ble sagt på pressekonferansen at en ønsker nye tall fra BFJ i oktober for å følge utviklingen tett framover. Med all usikkerheten rundt kostnader er det helt nødvendig med, og det kan fort bli behov for, tilleggsforhandlinger i en ustabil situasjon.

Likeledes var understrekingen av Grytten-utvalget (Inntektsutvalget) og dets mandat sin viktighet framover, en viktig sak under dagens presentasjon av jordbrukets krav, noe KiO støtter fullt ut.

Jordbruket har lite å gi i forhandlingene i årets forhandlinger, og det er viktig å få med seg både oppfølgingen og innfasingen av inntektsutvalget sine resultater i fortsettelsen.

 

For styret

Håkon Tørrestad

LederDel denne siden med andre!

Share on Facebook

© 2024 KIO