Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Generell informasjon

Postadresse
KORNBØNDENES INTERESSEORGANISASJON
Høyvangvegen 40
Blæstad
2322 RIDABU

E-post kio@kio.no
Tlf 957 69 860

Kornbønder ble utelatt

7. september 2018

Kornbønder ble utelatt

Kornbøndene ble utelatt i krisepakka. Dette til tross for at svært mange har enten gitt bort, eller solgt halmen til langt lavere pris enn markedspris. 

Til Nationen sier styreleder i KiO, John Lilleborge, at kornbønder igjen ble ofret av bondelaget, til tross at så godt som alle har stilt opp med halm. 

– Vi tar hele risikoen med spredning av ugrasfrø og mindre humusbyggende stoffer tilbake til jorda, sier han. 

Hele intervjuet kan du lese i Nationen 02.09.

 

Faksimile fra Nationens nettside

Lønnsomt med dårlig avling for Staten

I Bondebladet denne uka setter Lilleborge fokus på lønnsomheten av dårlig kornavling for staten. At staten da hverken tar korn inn i krisepakka, eller ajourfører erstatningssatsene for korn til årets priser, er smålig. Samlet dekker staten inn mer enn hele krisepakka på mindre kostnader med prisnedskriving av norsk korn og økte tollinntekter på fôr- og matkorn, eller nær hele forventede erstatningsbeløp i erstatningsordningen.

Korn, potet og frukt/bær ble helt utelatt fra krisepakka. Dette til tross for store økonomiske tap. For de som har vatnet seg til 70 % avling av beregningsgrunnlaget, har de også bare spart staten for utgifter, uten at de får igjen annet enn forskjellen i markedspris og erstatningspris på meravlingen i forhold til uvatnet.

KiO vil følge opp avlingsskadeordningen. I tillegg vil vi minne partene på behandlingen i denne ordningen, slik vi har fulgt opp ekstrakostnadene påført kornbøndene i forbindelse med prisøkningen på gjødsel i 2009. Del denne siden med andre!

Share on Facebook

© 2024 KIO