Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Generell informasjon

Postadresse
KORNBØNDENES INTERESSEORGANISASJON
Høyvangvegen 40
Blæstad
2322 RIDABU

E-post kio@kio.no
Tlf 957 69 860

Kornprodusent-mølle-baker-og myndigheter

17. november 2022



Styret i KiO har fått inn et debattinnlegg i Nationen den dagen ny avlingsprognose fra markedsregulator kom ut. 

KiO har disse oppfordringer å komme med i forbindelse med den usikre situasjonen Europa og verden er i:

  • Vi oppfordrer møllene og bakerne til å gå sammen om en ambisjon om å bruke mest mulig norsk hvert år, gitt den kvaliteten mathveten har, i sum for overlagret – og produsert vare. Et uttalt mål om min 80% norskprodusert mathvete i matmjølet er innenfor rekkevidde

  • Vi anbefaler møllene til å lage matmjøl ut fra det vi kornprodusenter har fått som ønsket fordeling mellom proteinklasser. Etter prøvebakinger hos møllene og Nofima blir det laget en oppskrift på hvordan bake. Bakeriene forholder seg til oppskriften gjennom vinteren

  • Vi oppfordrer Stortinget til å sette av de midlene som skal til for et tilstrekkelig beredskapslager av norskprodusert mathvete allerede fra kommende år. Et beredskapslager vil ikke bare sikre at vi tar vare på matkorn som matkorn, men også at vi sikrer stabilt matmjøl over år, med mest mulig norskprodusert matkorn

  • Vi oppfordrer butikkjedene til å ønske seg «Godt Norsk» på flest mulig brødtyper. Da vil hele verdikjeden, fra bonde til forbruker, gjøre sitt ytterste for å unngå konkurranse om den begrensede ressursen mathvete internasjonalt

Hele artikkelen kan du lese her.

Matkorn, mølle, baker og omregulering



Del denne siden med andre!

Share on Facebook

© 2022 KIO

Logg inn