Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Generell informasjon

Postadresse
KORNBØNDENES INTERESSEORGANISASJON
Høyvangvegen 40
Blæstad
2322 RIDABU

E-post kio@kio.no
Tlf 957 69 860

Skuffet over krisepakke

31. august 2018

Tørkerammet åker. Foto: Åsmund Langeland.
Tørkerammet åker. Foto: Åsmund Langeland.

Kornbøndenes Interesseorganisasjon (KiO) konstaterer skuffet at kornbønder ikke kommer gunstig ut etter at landbruksorganisasjonene og regjeringen ble enig om en krisepakke for tørkerammede bønder. 

– Kornbønder opplever som gruppe det største inntektsgapet for kalenderåret. 30 prosent egenandel for brutto avling og en gammel, lav kornpris i avlingsskadeordningen betyr vel halvering av netto korninntekt for alle, sier John Lilleborge, leder i KiO. 

John Lilleborge, leder KiO

John Lilleborge, leder for KiO. Foto: Linda Sunde, Bondebladet

Dugnadsånd

Lilleborge peker på den gode dugnadsånden som har vært dette året, hvor store halmmengder er berget som fôr til husdyrbesetninger. 

– Vi har stilt opp med halm etter dugnadsprinsippet, og føler vi får takknemlighet fra dem. Men fra toppnivå i det regulerte systemet er det ingen takk å hente, sier han. 

525 millioner kroner er den økonomiske ramma på krisepakka. Norges Bondelag har laget et regneark hvor du kan sjekke hvordan krisepakka slår ut for din gård.

Regneark for utregning av erstatningsutbetalinger

– Vi har ingen pengekrukke å tære på for å takle tapet, og det føles svært avvisende at ikke engang erstatningsprisen ble ajourført tilsvarende målprisnivået, avslutter John Lilleborge. Del denne siden med andre!

Share on Facebook

© 2024 KIO